Gecombineerde systeemoplossing ideaal voor het waterdicht maken van woonterrassen

De Schilden is een residentieel-commercieel project van de Antwerpse projectontwikkelaar CIP nv. Het project krijgt concreet vorm in het Antwerpse stadscentrum, meer bepaald aan de Oude Leeuwenrui. Voor het waterdicht maken van de betonnen terrassen specificeerde het architectenbureau THV RAPP+RAPP-eld Falconhove een technische oplossing van Triflex. Omdat de terrassen deel uitmaken van hetzelfde omsloten volume als de centrale sokkel was een grondige isolatie en afdichting onder de afwerkingslaag van doen.

De Schilden staat voor een optimale woonkwaliteitsbeleving: er zijn grote binnentuinen, appartementen met ruime terrassen, hoge plafonds en hedendaagse architectuur. Alle appartementen worden stijlvol, kwaliteitsvol en op een duurzame manier afgewerkt. Wonen en werken gaan er hand in hand: er zijn 76 hedendaagse appartementen en ruimte voor acht kantoren en dertien handelszaken.

 

BIS systeem

De architect, die positieve ervaringen heeft met de betrouwbare, duurzame en waterdichte oplossingen van Triflex, opteerde voor het Triflex BIS systeem in combinatie met Triflex BTS-P. Dankzij BIS kon er met weinig hoogte een waterdicht terrassysteem geplaatst worden; de combinatie met BTS-P resulteerde dan weer in een waterdicht membraan dat werd opgetrokken tot onder de ramen van de dekstenen.

Vanaf de tweede verdieping zijn de terrassen van de appartementen uit architectonisch beton vervaardigd. Daarom opteerde men in de Triflex-afwerking voor een witte, naadloze uitvoering waardoor het esthetische, het ‘één vlak-één afwerking’ aspect van het architectonisch beton bewaard blijft.

Deze gecombineerde systeemoplossing werd initieel ontwikkeld voor de renovatiebouw. Omwille van de vele voordelen die de oplossing biedt - er is minder opbouwhoogte nodig dan bij traditionele oplossingen en het niet-perforatiegevoelige karakter van het systeem - wordt de gecombineerde oplossing van Triflex hoe langer hoe meer toegepast in nieuwbouw. 

Bron: Triflex

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage