KUBUS laat BIMmers aan het woord

Architectenbureaus, bouwbedrijven, installatieadviseurs: allemaal hebben ze het over 'BIM-men'. "Wij vinden dat heel logisch, want BIMmen levert tijd, geld en ook meer werkplezier op. Maar dat wij dat zeggen, maakt niet veel indruk. Echter, wat diegenen zeggen die ermee werken, is een stuk interessanter", klinkt het bij KUBUS. Daarom organiseert de BIM-specialist 'BIMmers aan het woord', een reeks onine sessies met architecten en bouwers, waarin zij hun verhaal vertellen. Waarom maakten zij de overstap naar BIM? Voor welk BIM-pakket kozen zij en waarom? Wat is hun ervaring tot nu toe geweest? Je ontdekt het allemaal uit eerste hand. 

Zoals gezegd komen tijdens deze sessies architecten en bouwbedrijven aan het woord. Ze vinden telkens plaats van 10 tot 11 uur. Deelname is gratis. Onderstaande bureaus hebben nu al bevestigd: De komende weken vult KUBUS de events aan met nieuwe architectenbureaus, bouwbedrijven en BIM-specialisten. Hou de website dus zeker in het oog. Inschrijven voor de sessies kan hier. 


14/8: MaMu Architects, Hasselt | Raf Neyens, architect

Net zoals ze al bij andere 3D-pakketten hadden gedaan, wilden ze bij MaMu Architects ook ARCHICAD uitgebreid testen en vergelijken. Er waren slechts een paar weken nodig om overtuigd te zijn: ARCHICAD stak er met kop en schouders bovenuit. Stap voor stap schakelen ze nu het hele kantoor om van 2D naar 3D. Tijdens deze sessie van ' BIMmers aan het woord' vertellen ze er jou alles over.

 

11/9: U/Define, Brugge | Robby Vandenhouwe, architect/partner

U/Define is al enige tijd geen nieuweling meer in de BIM-wereld. En dat een aantal medewerkers deel uitmaakt van de academische wereld, werkt hun kennis alleen maar in de hand. Tijdens deze sessie van 'BIMmers aan het woord' vertellen ze uitgebreid over hun visie én werkmethodiek aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

 

25/9: VG Architecten, Kalmthout | Gert van Ginneken, architect/zaakvoerder

Met nog maar enkele maanden ARCHICAD in hun bezit is VG Architecten nog relatief nieuw in de BIM-scene. Als klein kantoor de omschakeling naar 3D maken is geen evidentie, maar ze ervaren wel al een heel aantal voorbeelden. Ze vertellen er meer over tijdens deze sessie van 'BIMmers aan het woord'.

 

15/10: Macobo-Stabo | Benjamin Maes, BIM-coördinator

Met verschillende disciplines in huis, van stabiliteit tot gebouwtechnieken, vormt Macobo-Stabo één grote familie van niet minder dan 125 bouwprofessionals. Hun missie is om de bouwsector met complete bouwkundige studies te bedienen die perfect op elkaar zijn afgestemd.
Welke rol Solibri en BIMcollab hierin spelen? Dat vertellen ze tijdens deze sessie van BIMmers aan het woord.


20/11: Wylein & Partners Architectenbureau | Tom Wylein

Enkele jaren geleden koos het Brugse architectenbureau Wylein & Partners voor Archicad als modelleersoftware. Hoe ze daarmee omgingen in hun breed arsenaal aan projecten, van verbouwingen van eengezinswoningen tot nieuwbouw bedrijfsgebouwen, vertellen ze maar al te graag in deze sessie van BIMmers aan het woord.

 

25/2/2021: RAAD architecten | Mark Min

Het porfolio van RAAD architecten bestaat uit (particuliere) woning-, utiliteits-, recreatie- en interieurbouw. Sinds 8 jaar werkt RAAD architecten met Archicad; eerst vanuit de STAR(T) Edition, waarna 3 jaar geleden overgestapt is naar de full version. Archicad is een goede ondersteuning van hun werkmethodiek tussen architecten en bouwkundigen. Mark Min vertelt hoe zij te werk gaan. Inschrijven voor dit webinar kan via deze link.

 

19/04/2021: BIMnD | Sander van Herpen

BIMnD is specialist in het digitaliseren van bestaande objecten door middel van laserscanning, 360 graden fotografie en het omzetten van deze gegevens naar 3D BIM modellen in Archicad formaat. BIMnD zet vooral Archicad modellen van de bestaande toestand van gebouwen op. De gebouwen worden eerst gemeten met een 3D laserscanner. Daarna lezen ze de pointcloud in, in Archicad op basis waarvan ze dan het Archicad model opzetten. Om de modellen te controleren gebruiken ze Solibri en BIMcollab ZOOM. De issues worden daarna gedeeld via BIMcollab Cloud. Benieuwd hoe het totaalpakket van KUBUS-producten bevalt? Schrijf je dan in voor deze sessie van BIM'mers aan het woord via deze link. 
 

20/04/2021: AEON Architecten | Valerie van Gucht

Aeon is ondertussen een gevestigde waarde onder de Archicad-gebruikers. Ze verzorgen projecten van a tot z en doen dat door middel van een volledig geïmplementeerde BIM-workflow, Point clouds en Virtual Reality inclusief. Ben je benieuwd hoe ze dit voor elkaar krijgen? Schrijf je dan in voor deze sessie van BIMmers aan het Woord via deze link

 

17/05/2021: No Label | Annemiek Braspenning en Rob Janssen

No Label ontwerpt vele jaren met Archicad: van hergebruik van bestaande gebouwen tot een nieuw scholencomplex en van stedenbouwkundige filmpjes tot gedetailleerde werktekeningen.  Dankzij BIM kunnen opdrachtgevers van No Label al vanaf het eerste idee een goed beeld van het toekomstige gebouw krijgen. Daarnaast kunnen de faalkosten tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject worden teruggebracht. No Label heeft de kennis en ervaring met 3D modelleren en BIM processen op een zeer hoog niveau. Ze werken samen met andere adviseurs aan een digitaal 3D-model. Dit leidt tot een beter afgestemd gebouw. Benieuwd naar hoe zij BIM'men? Schrijf je dan nu hier in. 


25/05/2021: Loer Architecten | Frank Loer

Loer Architecten is een toegewijd bureau met een duidelijke visie op het werken met BIM. In de huidige markt wordt de vraag om samen te werken op basis van IFC steeds meer de standaard. Loer Architecten maakt projectspecieke BIM-afspraken als aanvulling op de ILS. Hoe Loer Architecten de regie weet te houden, en hoe Archicad en BIMcollab ZOOM hier in kunnen ondersteunen, verteld Frank Loer ons tijdens dit event van BIMmers aan het Woord. Schrijf je hier in. 

Bron: KUBUS

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage