Marmer als leidraad in vernieuwd immokantoor

Elegantie troef in het vernieuwde immokantoor Liv’Immo in de Dumortierlaan in Knokke. Verschillende soorten marmer in de burelen, vergaderzaal, bar en toiletten creëren een stijlvolle afwerking en luxueuze sfeer. De imposante vergadertafel op de gelijkvloerse verdieping kreeg massieve poten in marmer. Een echte blikvanger voor klanten, en voor het personeel.

Zowel de architect als de zaakvoerders hebben een enorme voorliefde voor natuursteen. Voor de renovatie van het immokantoor zaten ze meteen op dezelfde golflengte. De marmeren platen zijn afkomstig uit het atelier van Tuytelaers Natuursteen in Ravels. “Het idee was om zowel in de persoonlijke burelen van de zaakvoerders als in de andere ruimtes binnen het kantoor een welbepaalde marmersoort te gebruiken”, verduidelijkt de architect Paul Devriendt. “Dit brengt rust en eenheid. Natuursteen als houvast doorheen het kantoor.”

Zo is er de marmersoort Marron emperador claro in de afwerking gepicoleerd, Frapucino in de afwerking Leather en de Arabescato crystal in de gepolijste afwerking. Alle spoeltafels in het sanitaire gedeelte en in de keukens zijn uitgewerkt in de Ceppo di Gres met een gezoete afwerking. In de centrale bar een stijlvol marmeren werkblad, type Fior di Bosco poli met erboven een lamp in dezelfde uitvoering.

“In de bureau van de zaakvoerders zien we een gepersonaliseerd marmeren werkblad, passend bij de persoon die er elke dag dient aan te zitten”, zegt Paul. “De combinatie met de smoked oak van de kastfronten en andere tafels geeft een mooi contrast. Een groot voordeel van natuursteen is dat het een tijdloos karakter heeft en zich goed leent tot het combineren met andere materialen.”

 

Huzarenstuk

Alle bureaus en tafels zijn in detail uitgewerkt volgens het ontwerp van de architect. Heel bijzonder is de vergadertafel op de gelijkvloerse verdieping. “De vier poten van deze tafel werden half conisch gehouwen uit massieve marmeren blokken, type Fior di Bosco poli”, legt Paul uit. “Dit zorgt voor een uniek ontwerp gebaseerd op het werktuig waar men vroeger de garelen van de paarden rond spande. De inspiratie haalde ik uit de werkplaats van mijn grootvader die zadelmaker was.”

Het plaatsen van de massieve marmeren platen creëerde de nodige stress en uitdaging. De zware marmeren natuursteen dient goed ondersteund te worden. “Zo werden alle bureaus eerst met metalen onderstel gemaakt, zo slank mogelijk. De marmeren leggers zijn aan de muren bevestigd door stalen staven chemisch te verankeren in de achterliggende wanden”, aldus de architect. “Ook praktisch kwamen we voor een aantal verrassingen te staan. Hoe krijg je een bureau van enkele honderden kilo’s op de eerste verdieping op de juiste plaats en door de juiste deuren? De oplossing: eerst de tafel plaatsen en daarna de wanden verder opbouwen.”

 

Luxueuze afwerking

Natuursteen is een uniek materiaal en heeft een tijdloos karakter. “De plaatsing van de marmerplaten was een uitdaging maar alles is perfect volgens plan verlopen”, licht Julie Hemelaer, zaakvoerder van Liv’Immo toe. “We zijn heel tevreden met het eindresultaat. Ook in onderhoud is dit een gemakkelijke steen. Nog geen onaangename verrassingen zoals vlekken of krassen na één jaar intensief gebruik.”

Een zeer geslaagde make-over voor dit immokantoor. Door het gebruik van de verschillende marmersoorten baadt elke ruimte in een andere sfeer. “We zijn vooral fan van de mooie afwerking en luxueuze uitstraling van dit natuurlijke materiaal”, besluit Julie. “Een plezier om elke dag te komen werken en aan je bureau te zitten.”

Bron: BNSA

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage