Nieuwe voorgevel met kleurschakeringen blijkt schot in de roos

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling spreekt het voor zich dat Sherwin van zijn nieuw kantoorgebouw in Kortenberg een waar pronkstuk wilde maken. Een oogverblindende voorgevel kon natuurlijk niet ontbreken. De magische kleurschakeringen van Rockpanel Chameleon droegen bij aan het effect.

Voor Dimitri De Graeve is Sherwin niet zomaar een werkgever, maar familiaal erfgoed. Hij nam de firma over van zijn vader, die Sherwin zelf uit de grond heeft gestampt. Als zaakvoerder vindt De Graeve het zijn plicht om mee te zijn met alle nieuwe producten en technische innovaties. “Die kennis van zaken en expertise vind je in alle geledingen van het bedrijf terug: zo hebben we ook een eigen schrijnwerkerij, die uit zeer bekwame mensen bestaat.”

 

Ruimdenkend en veelzijdig

De portefeuille van Sherwin bevat vooral renovatieprojecten bij bedrijven. In de grote regio rond Kortenberg, waar Sherwin gevestigd is, bevinden zich heel wat klanten van het afwerkingsbedrijf. Toen een uitbreiding van Sherwin zich opdrong, stond het buiten kijf dat de nieuwe hoofdzetel, bestaande uit een bedrijfshal en een voorbouw met kantoorruimte, een blikvanger moest worden. “We wilden een modern, tijdloos en multifunctioneel gebouw. Het moest ook veelzijdig zijn, zodat de ruimtes in de toekomst eventueel een andere invulling kunnen krijgen”, geeft De Graeve mee.

 

Voorgevel als showroom

Vooral de voorgevel moest een echte eyecatcher worden. “Als afwerkingsbedrijf wilden we dat de voorgevel een soort staalkaart zou vormen, die laat zien wat we doen en kunnen. De voorbouw is één grote showroom. De gevel bevat een mengeling van de producten waar we dagdagelijks mee werken.”

De ROCKWOOL Groep is al jaren één van die bevoorrechte partners van Sherwin. “In onze renovatieprojecten maken we vaak gebruik van de oplossingen van Rockpanel. Bovendien heb ik altijd een vaste contactpersoon binnen het bedrijf. Dat maakt het gemakkelijk om van gedachten te wisselen over bepaalde projecten.” Met het oog op de hoge eisen die gesteld werden aan de eigen voorgevel, nam De Graeve dan ook contact op met de mensen bij Rockpanel. “Ik had een roestachtige, koperen kleur in gedachten, maar vond niet meteen wat ik zocht.”

 

Chameleon

Er kwam pas een doorbraak toen de Rockpanel-vertegenwoordiger de plaat Chameleon aanbeveelde. Deze platen zijn vervaardigd van geperst steenwol van basalt, een vulkanisch gesteente dat veel voorkomt in de natuur, met een kleine hoeveelheid organisch bindmiddel. Ze combineren de voordelen van steen met het bewerkingsgemak van hout.

“Rockpanel raadde me aan om een kijkje te gaan nemen in een school in Anderlecht, waar deze platen zijn gebruikt. Dat was meteen een schot in de roos”, aldus De Graeve. De zaakvoerder was vooral onder de indruk van de opvallende kleurschakeringen. “Als je voor de gevel staat en je wandelt naar links of rechts, zie je de gevel echt van kleur veranderen. Dat is een unieke eigenschap, die je niet vindt in andere producten.”

 

Vast materiaal

Ook de technische eigenschappen van Rockpanel Chameleon vielen bij De Graeve in de smaak. “Het is een bijzonder vast materiaal, dat niet gevoelig is aan temperatuurschommelingen. Het is dus niet nodig om, zoals bij andere platen, extra voegmassa vrij te laten. Dat laat toe om wat nauwer te werk te gaan met voegen vanaf 5 mm.” Ook het eenvoudige onderhoud is een voordeel: “De platen moeten bijna niet gereinigd worden. De regen doet al het reinigingswerk”, aldus De Graeve.

De plaatsing van Rockpanel Chameleon verliep zonder problemen. “Als specialisten proberen we altijd te zorgen voor een plaatsing die strak is, met lijnen die mooi doorlopen en dat met zo weinig mogelijk afval. De platen moeten tot op de millimeter juist verzaagd worden. Natuurlijk stonden de mensen van Rockpanel wel meteen paraat om ondersteuning te bieden indien nodig. Rockpanel is daar anders in dan de meeste bedrijven.”

 

Esthetisch, licht en gemakkelijk te verzagen

De Graeve kijkt tevreden terug op het eindresultaat. “De gevel is prachtig en trekt de aandacht van voorbijgangers. Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. Het materiaal is esthetisch, licht en gemakkelijk te verzagen. Daarmee is het een absolute topper onder de gevelmaterialen.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage