Renson op Batibouw: 'Renoveren is meer dan isoleren en luchtdicht verbouwen'

Uiteraard is energiezuinig wonen vandaag belangrijker dan ooit, maar als je weet dat we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, zou het zonde zijn dat dat in een gerenoveerde woning ten koste gaat van gezond en comfortabel wonen? En dus is het belangrijk om je goed te informeren over het juiste ventilatiesysteem en de meest efficiënte zonwering voor jouw woning. Renson biedt zich aan als gids. 

Slim ventileren

Grondig renoveren begint bij slim en volautomatisch ventileren. Zeker als je van plan bent om ook de ramen te vervangen, is het centrale C+-ventilatiesysteem met de Healthbox 3.0 van Renson een optie. Zo kan je ineens de nodige ventilatieroosters voorzien bovenop de ramen om verse lucht binnen te halen. Wat dit systeem nog interessanter maakt voor verbouwingen is dat je op die manier enkel voor de afvoer van vervuilde binnenlucht een kanalennet moet inbouwen (en dus niet voor de toevoer van verse buitenlucht).

Pak je enkel de badkamer aan, verbouw je je keuken of komt er een extra toilet, dan kan je specifiek voor die op te knappen ruimte rekenen op de Waves ventilator van Renson om er de vervuilde binnenlucht automatisch af te voeren. Renson belooft met de Waves een gemakkelijke vervanging van zowat elke standaard badkamerventilator. 

Buitenzonwering: dé garantie op een aangename binnentemperatuur

Met steeds meer warme dagen en hittegolven per jaar, is je verbouwing ook het uitgelezen moment om niet alleen stil te staan bij je stookkosten, maar ook het uitgelezen moment om een torenhoge factuur voor koeling te voorkomen. Buitendoekzonwering is op dat vlak de efficiëntste oplossing doordat je zo de zonnestralen tegenhoudt nog vooraleer ze de ramen bereiken. Tijdens de winterdagen en tussenseizoen kan je de screens omhoog doen en toch nog profiteren van de gratis zonnewarmte.

Renson biedt een gepaste ‘screen’ per raamkozijn. Zowel voor na-installatie op bestaande ramen (als je die behoudt) als om in te werken op je nieuwe ramen. Bij Renson kan je – naast de klassieke Fixscreen voor standaard ramen – ook terecht voor screens voor schuin liggende of platte dakvensters (Topfix). Specifiek voor na-installatie op bestaande ramen blijkt de Fixscreen Solar van Renson interessant omdat je dankzij de zonnecel op de doekkast geen stroomaansluiting hoeft te voorzien.

Linarte als afwerking voor je na-geïsoleerde buitengevel

Renson biedt vandaag een visuele eyecatcher aan om je na-geïsoleerde buitengevel te bekleden. De opties stoppen niet bij bakstenen of pleisterwerk. De Linarte verticale gevelbekleding is daar een nieuwe speler. Het voorziet de gevel van strakke aluminium profielen, tegelijk zijn ze duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Renson denkt na over de smaak van zijn publiek en de profielen zijn te personaliseren op het vlak van kleur, combinatie van profielen en invulling met hout of led-verlichting. 

Tip: Nachtkoelingsroosters

Wie overweegt ramen te vervangen, kan naast toevoerroosters voor verse buitenlucht en screens, ook de stap zetten naar nachtkoelingsroosters. Op warme zomerdagen zorgen de nachtkoelingroosters dat het ‘snachts voldoende afkoelt. De ganse nacht blijven de ramen open en tegelijk insectenvrij, dankzij het geïntegreerde muggengaas. Tegelijk beloven de roosters ook inbraakveilig te zijn. De koele nachtlucht helpt je woning flink af te koelen tegen de volgende warme dag. 

Op Batibouw trekt Renson resoluut de kaart van de renovatie. Want gezond en comfortabel wonen is lang niet enkel voor nieuwbouw weggelegd. Kom ontdekken op stand 430 & 530 in Paleis 5 hoe ventilatie, zonwering en gevelbekleding past in je renovatieplannen of surf naar www.renson.be.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage