Rockpanel biedt meer keuze voor een (brand)veilig geveldesign

Rockpanel heeft zijn volledige productaanbod vernieuwd om architecten meer keuze te geven en een oplossing te bieden voor elk denkbare gevel. Het ruime nieuwe assortiment varieert van basistoepassingen tot Premium gevels.

Binnen de Basistoepassingen biedt Rockpanel producten aan die ideaal zijn voor toepassingen rondom het dak of kleine gevels. In het segment Natuurlijke gevels bestaat het gamma uit natuurlijk ogende producten, die harmonieus in de omgeving passen en aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. De ontwerper krijgt volledige keuzevrijheid op het gebied van kleur, design en vormen.

 

Rockpanel Uni

Het nieuwe product Rockpanel Uni is ideaal voor kleine gevels en toepassingen rondom het dak. Het product is in 3 RAL-kleuren verkrijgbaar en biedt alle bekende voordelen van Rockpanel plaatmateriaal.

De onderhoudsarme Rockpanel Uni plaat is licht van gewicht, overschilderbaar, gemakkelijk hanteerbaar op de bouwplaats en bewerkbaar als hout. Dit laat toe om tijd en kosten te besparen.

Bovendien is Rockpanel Uni niet gevoelig voor vocht. Het product zal dus niet uitzetten of krimpen en de randen hoeven niet te worden afgewerkt.

 

Meer keuze met een uitgebreid kleurenpalet

Het aantal standaardkleuren is uitgebreid van 24 tot 50. De standaardkleuren zijn leverbaar uit de centrale voorraad van Rockpanel en kunnen in elke hoeveelheid worden besteld bij de dealer. Zo kunnen aanvullende details en flair zonder vertraging of extra kosten toegevoegd worden aan een gebouw.

Daarnaast worden de bestaande 50 special kleuren van Rockpanel Colours uitgebreid met 44 nieuwe kleuren. Rockpanel biedt voortaan de keuze uit 144 tinten en schakeringen die het design tot leven brengen. Alle producten uit het Rockpanel Colours assortiment zijn gebaseerd op RAL- en NCS-standaarden zodat de kleuren perfect aansluiten met die van andere bouwelementen.

 

Schoonheid die een leven lang meegaat

Om ervoor te zorgen dat Rockpanel gevels de tand des tijds doorstaan en dat de kleuren fris en sprankelend blijven, werd het oppervlak van de Rockpanel Colours platen verbeterd, zodat het gemakkelijker gereinigd kan worden en nog onderhoudsarmer is. En daarnaast is er ook nog de ProtectPlus beschermlaag, die de platen zelfreinigend maakt - wanneer het regent wordt de gevel schoongespoeld door de natuur.

 

Combinatie van esthetiek en brandveiligheid

Brandveiligheid is een eis die aan belang wint in de bouwsector. Voor hoge of middelhoge gebouwen en voor andere toepassingen waarbij uitstekende brandprestaties wenselijk of vereist zijn, kan Rockpanel worden besteld in de FS-Xtra uitvoering (A2-s1, d0).

In combinatie met steenwolisolatie en bevestigd op een aluminium of stalen achterconstructie met blindklinknagels voldoet dit product aan de strengste Europese eisen inzake beperkte brandbaarheid.

 

Wanneer compromissen uitgesloten zijn

Wie alleen maar de hoogst mogelijke normen hanteert en geen compromissen wil maken, is er het nieuwe Rockpanel Premium gamma.

Rockpanel Premium platen worden standaard geleverd in FS-Xtra (A2-s1, d0) uitvoering en met ProtectPlus beschermlaag. De nieuwe lijn kan besteld worden in alle kleuren en designs die beschikbaar zijn bij Rockpanel.

Ter afronding van de gewenste look kunnen de Rockpanel Premium platen geleverd worden in speciale afmetingen, en met gelakte randen in de kleur naar keuze.

Bron: Rockpanel

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage