Schindler biedt architecten ontwerpvrijheid met 3000 Plus-reeks en Digital Plan-tool

De Schindler 3000-reeks staat garant voor een symbiose van vormgeving en functie. De lift is toepasbaar in verschillende types gebouwen, en biedt een ruime ontwerpvrijheid op vlak van cabine, deur- en schachtafmetingen. Een breed scala aan kleuren, afwerkingsmaterialen en opties biedt ontwerpers de mogelijkheid om liften naadloos te integreren in hun ontwerp. Met de Schindler 3000 Plus bevat het productgamma nu ook een lifttoepassing voor bestaande gebouwen, gebaseerd op een modulair platform.

Met het 3000/3000 Plus-gamma zet de fabrikant bovendien sterk in op energie-efficiëntie. Regeneratieve aandrijftechnologie zorgt ervoor dat er tot 30 % minder energie nodig is voor liftbewegingen. Samen met ledverlichting en een stand-byfunctie zorgt dat ervoor dat alle Schindler 3000 Plus-liften het meest gunstige resultaat nastreven in de VDI-energielabeling en de ISO 25745-2, afhankelijk van de gekozen gebruikerscategorie.

Afmetingen kunnen flexibel aangepast worden in stappen van 10 mm. Met een hefvermogen van 320 tot 1.350 kg en een hefhoogte van 70 meter kan het 3000-gamma tot 24 stopplaatsen aan. De Schindler 3000 laat uitvoeringen toe met schachtkoppen van 2900 mm in nieuwbouw. Met de 3000 Plus behoren nu ook schachtkoppen tot 2500 mm tot de mogelijkheden in bestaande gebouwen.

Zowel de Schindler 3000 als de 3000 Plus zijn uitgerust met de TSD-veiligheidsfunctie (Temporary Safety Device), die een vrije staruimte van 1,8 m garandeert in combinatie met het standaard veiligheidsvolume voor onderhouds- of inspectiewerkzaamheden.

 

Intelligent liftsysteem

Het 3000 Plus-gamma is geschikt voor de toevoeging van de ingenieuze Schindler PORT Technology en leent zich  vooral voor grotere liftgroepen in gebouwen met grote verkeersstromen. Het intelligentie bestemmingsbesturingssysteem zorgt voor kortere reistijden en verbeterde vervoerscapaciteiten. Wachtrijen aan de liften of overvolle cabines worden vermeden door passagiers met gelijke bestemmingen te groeperen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om toegangs- en beveiligingssystemen te integreren in het PORT-programma.

 

Hygiëne en veiligheid

COVID-19 heeft ons nog meer doen nadenken over veiligheid en hygiëne in openbare plaatsen en op de werkvloer. Schindler biedt verschillende mogelijkheden om lifttrafiek COVID-safe te laten verlopen. Zo is er de Schindler Ahead ElevateMe app waarmee gebruikers liften kunnen oproepen met behulp van hun smartphone. Een andere toepassing is de CleanCall contactloze bediening, waarmee je een bestemming selecteert met een handbeweging. Geen drukknoppen meer, wel een geïntegreerde sensor die een oproep detecteert. Tot slot biedt het gamma ook verschillende mogelijkheden voor lift- en luchtontsmetting via UV-C-ultravioletlicht om bacteriën en virussen te doden in de lift.

 

Configuratietool voor architecten

Het uitgebreide Schindler-gamma biedt tal van mogelijkheden, maar welke oplossing is geschikt voor jouw ontwerpvraagstuk? Met de tool Schindler Digital Plan biedt Schindler ontwerpers de mogelijkheid om op een snelle en praktische manier liften te integreren in plannen. Meer nog: het geeft op basis van een aantal parameters advies over welke liften er voorzien moeten worden, hoeveel het er moeten zijn en wat de gewenste capaciteit is. Verder krijg je via de designmodule ook letterlijk een beeld van jouw kleur- en materiaalkeuzes. Tekeningen kan je downloaden in pdf, dxf of dwg.

Bron: Schindler

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage