Sensi van Casa dolce casa: de tactiele sensatie van keramische tegels door Matteo Thun

Florim, de Italiaanse keramische tegelproducent gekend van gevestigde merken zoals Floor Gres en Rex, heeft zopas een nieuwe reeks op de markt gebracht. Het gamma Casa dolce casa is uitgebreid met de reeks Sensi, ontworpen door de Italiaanse designer Matteo Thun. De natuurlijke kleuren en tactiele sensatie van Sensi herinneren aan de kracht van de natuur. “De essentie van deze tegels is hun zachte puurheid”, zegt Dominiek Verstraete van Gavra, de groothandel in keramische tegels uit Geel en verdeler van de Florim-merken.

Sensi is de nieuwste reeks in het gamma van Casa dolce casa. De diverse oppervlakken en texturen vormen een decoratief concept dat geïnspireerd is op de kleurloosheid en de korreligheid van klei. Stevig, krachtig en concreet; klei roept een gevoel op dat herinnert aan de kracht van de natuur. De zachtheid van de natuurlijke kleuren en de tactiele sensatie verwijzen naar een eenvoudige manier van leven, weg van al wat overbodig is.

 

Vier texturen

“Het concept van Matteo Thun resulteerde in vier texturen, die je ook werkelijk kan voelen, met name dust, sand, fossil en lithos. Zo is het ruwe oppervlak van ‘lithos’ geïnspireerd op de werking van de elementen op een rotsoppervlak en zo voelt de tegel ook aan”, legt Dominiek Verstraete uit.


Eindeloze toepassingsmogelijkheden

De Sensi-tegels zijn beschikbaar in zes kleuren, zeven formaten en drie diktes, in een matte of antislip uitvoering. Het is een puur keramisch materiaal, ongeglazuurd, wat betekent dat de drager en het zichtvlak in een en dezelfde materie zijn uitgevoerd. Dat maakt de tegels zeer slijtvast, waardoor de toepassingsmogelijkheden eindeloos zijn. “De combinatie van kleuren, texturen en formaten is een uniek gegeven op de markt. Ze zijn ook perfect te combineren in een en dezelfde ruimte”, zegt Dominiek Verstraete. De tegels zijn zowel toepasbaar op vloeren als wanden, binnen en buiten. Dankzij de verschillende diktes zijn ze zowel geschikt voor particuliere projecten als publieke gebouwen.


Inspiratie opdoen?

Gavra is sinds jaar en dag verdeler van de merken van Florim. Begonnen als tegelproducent en daarna uitgegroeid tot groothandel voor de professionele markt, biedt Gavra vandaag de ruimste keuze aan keramische tegels in ons land. “Architecten zijn welkom om zich te laten inspireren door Sensi in een van onze showrooms. Ook kunnen ze steeds een stalenboek aanvragen”, aldus Dominiek Verstraete. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage