NICU-fertiliteit

GZA Ziekenhuizen en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) bouwen samen een gemeenschappelijke dienst voor neonatale intensieve zorg. De nieuwe dienst legt de focus op de ontwikkeling en individuele zorgbehoefte van de kwetsbare pasgeborene met familiegerichte zorg. De nieuwe dienst opent in 2024 op campus Sint-Augustinus.

De twee bestaande diensten neonatale intensieve zorgen in ZNA Middelheim en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus worden samengebracht op campus Sint-Augustinus, in een apart gebouw aan het ziekenhuis. De gemeenschappelijke dienst zal 30 bedden tellen.

De geplande werken zijn afgestemd op de architectuur van de omringende bestaande gebouwen. Voor materialisatie wordt gestreefd naar een horizontale gelaagdheid. Hierbij worden beglaasde stroken afgewisseld met banden in metselwerk. Het gevelmetselwerk zal uitgevoerd worden met een mix van geel-bruine gevelsteen (75%) en lichtgrijze gevelsteen (25%). Hierdoor krijgt het gebouw een eigen doch ondergeschikte identiteit.

 

De horizontale banden worden voorzien in verticaal metselwerkverband met ter hoogte van de vloerplaten enkele dieperliggende horizontale lagen.