Balkons gerenoveerd met Triflex-oplossingen

Residentie Daalwezen is een appartementsgebouw gelegen in het Limburgse Lanaken. Net als vele andere bouwconstructies die in de jaren ’80 en ’90 werden ontworpen, was ook Residentie Daalwezen dringend aan renovatie toe. In 2018 werd de totaalrenovatie van het appartementsgebouw uitbesteed aan de dakwerkersfirma LWD Dakwerken. De oplossingen van Triflex bleken de beste oplossing te bieden.

In opdracht van vastgoedmakelaar en syndicus AV Vastgoed krijgen de gespecialiseerde dakwerkers LWD Dakwerken eind 2017 de opdracht om Residentie Daalwezen totaal op te knappen. Naast een renovatie van onder meer het beton, de dakbedekkingen en de balustrades in het gebouw, moeten ook de balkons van de tien appartementen volledig worden aangepakt.

LWD Dakwerken is een kleine, gespecialiseerde dakwerkersfirma die voor deze opdracht experten inschakelt. Voor de waterdichte renovatie van de balkons deden ze hiervoor een beroep op de kennis en de oplossingen van Triflex. Bijkomende uitdaging was de termijn waarop de renovatiewerken aan de balkons voltooid moesten worden. 

 

Snelle uitharding

LWD Dakwerken koos voor deze opdracht resoluut voor de producten en oplossingen van Triflex. Waarom? De dakwerkersfirma waardeert niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de manier van werken van Triflex. De laatste jaren versterkt LWD Dakwerken de samenwerking met Triflex; een aantal medewerkers van LWD Dakwerken volgde dan ook de basisopleiding voor applicateurs aan de Academy in Herentals. “De snelle uitharding van de Triflex-producten heeft hier zeker het verschil gemaakt,” zegt Tom Secretin. De renovatie van de 50 m2 balkons - het ging om tien balkons van om en bij de 5 m² - nam amper een maand in beslag.

Tom Secretin van LWD Dakwerken is vol lof over de troeven van de Triflex-producten bij de renovatie van de balkons van Residentie Daalwezen. “Ook bij deze renovatie hebben we gemerkt dat het gemakkelijk werken is met Triflex. Je hebt niet enkel snel resultaat, maar de producten zijn ook bijzonder
gemakkelijk aan te brengen.” 

Van bij de aanvang van dit renovatieproject hebben ook de experten van Triflex een doorslaggevende rol gespeeld. Na een analyse van de situatie adviseerden ze om te kiezen voor het Triflex BTS-P-systeem, chips en antislip, een meerlagige oplossing op basis van PMMA. 

 

Waterdicht en weersbestendig

“Bij de renovatie van de balkons was het niet alleen belangrijk dat ze waterdicht waren, ze moesten ook weersbestendig zijn. Daarom werd geopteerd voor het Triflex BTS-P-systeem, chips en antislip, een meerlagige afdichtingsoplossing op basis van PMMA”, aldus Christophe Vandyck van Triflex BVBA.

Dit systeem werd ontwikkeld voor situaties waarbij er een te grote indringing van vocht is in de ondergrond waardoor beschadiging in de leefruimte eronder kan ontstaan, een situatie die vaak voorkomt in appartementsgebouwen. Dit volledig gewapende en naadloze systeem zorgt voor een snelle uitharding waardoor weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de applicatie. Na het aanbrengen zijn de behandelde oppervlakken beschermd tegen mechanische beschadigingen en jarenlange weersinvloeden. Dit Triflex BTS-P afdichtingsysteem is perfect voor het behandelen van grotere oppervlakken. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden naadloos in het geheel geïntegreerd. Door het oppervlak in te strooien met Triflex Micro Chips en antislipkorrels ontstaat een speelse en veilige buitenruimte. 

Bron: Triflex

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage