Dankzij Schindler genieten bezoekers aan het Belfort van Bergen van een prachtig panorama

In het Belfort van Bergen, sinds 1999 door Unesco erkend als werelderfgoed, kunnen de bezoekers een volledig glazen lift nemen om te genieten van een prachtig panorama. Onderweg naar boven stopt de lift, geleverd en geplaatst door Schindler, op vooraf geprogrammeerde punten om uitleg te krijgen over het Belfort.

De architect had een glazen liftschacht in gedachten zodat de bezoekers het interieur van het Belfort kunnen bewonderen. Bovenaan aangekomen kunnen ze genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

Intensief gebruik

Bij dit soort projecten is de stabiliteit en de degelijkheid van de lift ook optimaal is. Hij wordt immers zeer frequent en intensief gebruikt. Dit en de vele mogelijkheden inzake design maken van de Schindler 5500 de ideale lift voor dit project. De Schindler 5500 kan tot maximaal 33 passagiers vervoeren over een hoogte van maximum 150 meter.

 

Technisch hoogstandje

De volledig glazen liftschacht is een technisch hoogstandje. Het was dan ook zeer belangrijk dat een betrouwbaar ontwerpbureau zijn schouders onder het project zette en de coördinatie tussen Schindler en de fabrikant van de liftschacht op zich nam. Voor de consistentie van het project is het namelijk van vitaal belang dat de schacht en de lift perfect op elkaar zijn afgestemd.

 

Mons 2015

Het dossier nam ongeveer een jaar in beslag, tussen mei 2014 en juni 2015. Het was belangrijk dat alles klaar was tegen de inhuldiging van het Belfort in het kader van Mons 2015, culturele hoofdstad van Europa.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage