Drinkwaterinstallatie snel, veilig en vooral hygiënisch realiseren

Met de RAUTOOL-gereedschappen ga je voor optimaal werkcomfort en maak je snel en eenvoudig een gegarandeerd dichte schuifhulsverbindingstechniek boven je hoofd of in een schacht. Het modulaire gereedschapsconcept biedt voor elke situatie de juiste tool. Nu kun je nog sneller installeren door middel van de nieuwe opwijdkoppen QC1.

Naast het snel wisselen van maten opwijdkoppen door de bajonetsluiting hoef je de RAUTITAN-buis nu ook maar één keer op te wijden, dankzij de nieuwe QC1-opwijdkoppen met revolutionair getande segmenten. Dat bespaart heel wat montagetijd.

Na het op lengte knippen van de buis kan je de buis meteen één keer opwijden (zonder te ontbramen of te kalibreren) om vervolgens de fitting erin te plaatsen. De schuifhuls over de buis, inclusief fittingpersen en de installatie, is direct met druk belastbaar. Kortom: een permanent dichte verbinding zonder O-ring in slechts 3 stappen: eenmaal opwijden, insteken en persen.

De nieuwe QC1-opwijdkoppen zijn beschikbaar voor RAUTITAN stabil en RAUTITAN flex in de afmetingen 16 t/m 32 mm.

ZEKERHEID OP HET EERSTE GEZICHT

Een eenvoudige visuele controle geeft al voor de druktest zekerheid. Wanneer de schuifhuls tegen de fittingkraag aan zit, is de verbinding dicht.

De schuifhulsverbindingstechniek zorgt voor een kiemvrije verbinding. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat RAUTITAN een systeem is zonder dode ruimtes. Door het opwijden van de buis ter plekke van de verbinding ontstaat een zeer gunstige Zeta-waarde (weerstandswaarde). Dat voorkomt grote snelheidsverschillen, wat weer een gunstig effect heeft op de biofilmvorming en het aanwezige sediment.

HOGE KWALITEIT

Een levensduur van meer dan 50 jaar, de hoogste vernettingsgraad in PEX, corrosiebestendig, met loodvrije verbindingstechniek: belangrijke kenmerken die ervoor zorgen dat het RAUTITAN PE-Xa-leidingsysteem nu al voldoet aan de allerhoogste materiaaleisen van morgen.

Bron: Rehau

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage