'Eren & Citeren' van Filip Canfyn verkrijgbaar in de boekhandel (WIN een exemplaar)

Filip Canfyn, ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uitgebracht in samenwerking met Redactiebureau Palindroom. In ‘Eren & Citeren’ bespreekt Canfyn in zijn typische stijl een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Kortom, architecten met een visie. Enkele illustere voorbeelden: Victor Horta, Henry van de Velde, Leon Stynen, Renaat Braem, Luc Deleu, Leo Van Broeck, Jo Crepain, Paul Robbrecht, Laurent Ney…  Een handig ‘vestzakboekje’ vol citaten om in te struinen. ‘Eren & Citeren’ werd eerder dit jaar voorgesteld op Architect@Work, maar is binnenkort ook in de boekhandel verkrijgbaar. Wie niet langer kan wachten, kan nu al een exemplaar bestellen door te mailen naar info@architectura.be. Voor enkele geluksvogels vallen er ook boeken te winnen.

Filip Canfyn is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe. Hij is de auteur van meerdere boeken over wonen en over de rol van de stad in dit verhaal. In de sector is hij in de eerste plaats gekend als auteur van de wekelijkse rubriek Steen & Been op architectura.be waarin hij op even kritische als laagdrempelige wijze architectuur, architecten en de omgeving op de korrel neemt zonder daarbij heilige huisjes te sparen.


Vestzakboekje en coasters

Vorig jaar gaf Canfyn samen met ASP Editions en Palindroom Volop bOb uit, een ‘vestzakboekje’ over bOb Van Reeth met uitscheurbare postkaarten met quotes van bOb Van Reeth. Eren & Citeren is eveneens een ‘vestzakboekje’ van klein formaat waarin alle aandacht gaat naar de inhoud en niet naar de plaatjes. Leuk extraatje zijn de onderzetters met quotes van de geciteerde architecten. 

Het boek is binnenkort verkrijgbaar in de boekhandels voor de prijs van 15 euro, net als de coasters (5 euro). Beide zijn ook te bestellen via info@architectura.be.


WIN WIN WIN

Ter ere van de lancering en de 200ste Steen & Been schenken we 10 exemplaren van ‘Eren & Citeren’ en 10 sets coasters weg aan onze lezers. Hoe kan je winnen? Door het antwoord op volgende vraag te mailen naar info@architectura.be: van welke architect is dit citaat: “Ik wil een fluisterende architect worden. Mensen luisteren veel beter naar iemand die fluistert.” Jo Crepain, Paul Robbrecht of Luc Deleu?

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage