Minus interieurarchitecten ontwerpt duurzame designcollectie

Onder het motto ‘The Essence of Living’ creëert Minus interieurarchitecten het summum van een minimalistische woonbeleving. Dat doen ze niet alleen in hun residentiële ontwerpen, maar ook in hun conceptstore in Nieuwpoort én met een eigen designcollectie. Van bijzettafel over eettafel tot dienblad en minibordjes: voor Minus gaat minimalisme verder dan de stijl an sich, het gaat ook over duurzaamheid en dat weerspiegelt zich in de bewuste keuze voor hout in de collectie en het vieren van ambacht en vakmanschap. ​

De jonge collectie van Minus bestaat uit vijf designstukken voor liefhebbers van een duurzaam en minimalistisch interieur. Ze worden geproduceerd in de schrijnwerkerij die al generatieslang het hart van Minus interieurarchitecten in Poperinge vormt. De vakmannen van Minus selecteren hout zorgvuldig op schoonheid en kwaliteit en werken het af met een bleke beits of zwarte lak. Daarnaast is ook Corian in de collectie aanwezig: een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal met een uitgepuurde look-and-feel dankzij de mogelijkheid om naden onzichtbaar af te werken.

De collectie is te koop in de Minus conceptstore in Nieuwpoort.

 

Over Minus interieurarchitecten

Minus werd in 2000 opgericht door Wim Carton en Sophie Popelier. Al snel vielen deze Belgische interieurarchitecten, designers en meubelmakers op dankzij hun voorliefde voor duurzaam, uitgepuurd design en hun alziende oog voor detail. In de schrijnwerkerij van de familiezaak worden out of the box ideeën omgezet in uniek maatmeubilair, zoals de typerende zwevende kastmodules van Minus, maar ook in een eigen designcollectie. Minus realiseert in hoofdzaak residentiële projecten en daarnaast ook commerciële opdrachten, zoals galerieën en showrooms, in België en ver daarbuiten. Vorig jaar openden de interieurarchitecten ook een conceptstore in Nieuwpoort. In de designshop in de Lefebvrestraat ontdek je Belgisch en internationaal design: van minimalistisch decoratiestuk tot functionele keuken- en badkameritems. De shop is een uitgepuurde stijlbijbel waar je in één keer je volledige interieur stijlvol kan aankleden.

Bron: SAVVY

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage