Panton Chair Duo: Vitra lanceert speciale editie van bijzondere tweekleurige stoel

De Panton Chair werd in 1959 ontworpen door Verner Panton en werd in 1967 in samenwerking met Vitra ontwikkeld als het eerste volledig van kunststof gemaakte sledemodel. De expressieve vorm, die beschouwd wordt als een belangrijke klassieker van het 20e-eeuwse meubeldesign, lijkt meer op een stilgezette golvende beweging dan op een stoel. Dit jaar lanceert Vitra de Panton Chair Duo als speciale editie in vijf verschillende kleurencombinaties. De tweekleurige stoel, die in nauwe samenwerking met de familie Panton ontwikkeld werd, is beperkt tot 999 stuks en heeft een ‘limited edition’-label. De Panton Chair Duo is uitsluitend verkrijgbaar bij geselecteerde retailpartners.

Focus op een iconische vorm met opvallende tinten

De Panton Chair Duo is een universeel eerbetoon aan het werk van de Deense architect en ontwerper Verner Panton, die kleuren gebruikte om vormen, patronen en emoties te versterken.

Het nieuwe kleurenpalet van de Panton Chair Duo is verkrijgbaar in vijf verschillende combinaties van twee contrasterende tinten – een aan de voorzijde, de andere aan de achterzijde – en doet denken aan een levendige regenboog: groen, blauw, paars, roze, rood en oranje. De scheidingslijn tussen de twee tinten benadrukt het kenmerkende profiel van de stoel.

Net als de rest van het Panton-assortiment komt de Panton Chair Duo in aanmerking voor een uitgebreide garantie van 10 jaar.

Panton Fantasy Landscape

De kleurencombinaties van de Panton Chair Duo verwijzen naar het legendarische Fantasy Landscape, dat Verner Panton in 1970 creëerde voor de Visiona 2-installatie in Keulen. De tentoonstellingsruimten Visiona 0 en Visiona 2 zijn enkele van de grootste voorbeelden van Pantons unieke talent om de perceptie van interieurdesign bij mensen te stimuleren.

Klik hier om meer te lezen over het Fantasy Landscape in het Vitra Magazine.

Panton Chair Duo is beperkt tot 999 stuks en is uitsluitend verkrijgbaar bij een select aantal dealers. Klik hier om op zoek te gaan naar een dealer.

Bron: Vitra

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage