ROCKPANEL-producten ontvangen top BRE Green Guide ratings

De belofte van de ROCKPANEL Group om met haar producten een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst wordt bevestigd met het behalen van de hoogst haalbare BRE Green Guide rating A+ voor alle 16 certificeerde bouwelementen met ROCKPANEL  gevelbekleding in de Durable en Durable ProtectPlus uitvoering.

Deze scores worden bepaald door BRE Global op basis van een strenge Levenscyclusanalyse (LCA) welke de milieueffecten van een product onderzoekt, van de ontginning van basismaterialen tot de verwijdering aan het einde van de nuttige levensduur. Daarbij wordt rekening gehouden met het effect  in dertien verschillende categoriëen. Dankzij deze scores kunnen de ROCKPANEL-producten een positieve bijdrage leveren aan de gemeten duurzaamheidprestatie van gebouwen zoals met BREEAM.

 

Strategie

John Relou, Technical Marketing Manager bij ROCKPANEL Groep legt uit hoe deze goede scores zijn behaald: “Toen we de resultaten ontvingen van onze eerste LCA, hebben we een duurzaamheidstrategie ontwikkeld op basis van het principe ‘continue verbeteren’. De nieuwe Green Guide scores tonen het succes van onze strategie aan. We gebruikten de toenmalige certificaten om onze verbeterpunten te identificeren, zoals het verhogen van de materiaal efficiëntie en het ‘vergroenen’ van de energieconsumptie, waar we vervolgens aan hebben gewerkt. Hierop volgend hebben wij onder andere onze electriciteitsbron in onze fabriek omgezet van standaard gemixte stroom naar volledig groene stroom. Deze verbeterde scores geven ontwerpers de mogelijkheid om de maximale credits te behalen binnen de materiaalcategorie van de BREEAM methodiek. Maar hier houdt het niet op. We zijn ondertussen alweer bezig met  verbeteringen door te voeren welke zullen bijdragen in de resultaten van de volgende LCA”.

ROCKPANEL plaatmateriaal in de uitvoering FS-Xtra zijn voor het eerst geëvalueerd in twee bouwelementen, met een uitstekende score A als resultaat. Gevelplaten in deze uitvoering bieden een extra brandveilige oplossing. Indien bevestigd op een metalen draagconstructie met blindklinknagels, voldoet ‘FS-Xtra’ aan Europese brandklasse A2-s1, d0.

Het omvangrijke ROCKPANEL-assortiment biedt de keuze uit tal van kleuren en designs waaronder ROCKPANEL Woods, glinsterend Brilliant, het kleurrijke Chameleon en het moderne Metallics.

 

Basalt

Het plaatmateriaal is geproduceerd op basis van basalt, een natuurlijke grondstof met onuitputtelijk, natuurlijk  toegankelijke reserves. Maximaal 50% van de grondstof die de ROCKPANEL Group gebruikt voor het produceren van de gevelplaten, bestaat uit gerecyclede materialen. Via een zeer doeltreffend productieproces wordt uit 1 kubieke meter basalt meer dan 400 vierkante meter plaatmateriaal vervaardigd. De ROCKPANEL Group werkt continue aan het verbeteren van het productieproces en  is de eerste fabrikant van gevelbekleding die door BRE werd gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage