Stadhuis Roeselare: van puntenwolk naar bruikbaar BIM-model met NX²

Het stadhuis van Roeselare wordt tegen 2024 vernieuwd. NX² kreeg de opdracht om het stadhuis op te meten en de verkregen puntenwolk naar een bruikbaar BIM-model te converteren.

BIM is vandaag de standaard voor de planning, bouw en management van nieuwe faciliteiten en Autodesk Revit® is een van de belangrijkste pakketten hiervoor.

NX² maakt gebruik van de meest innoverende software op het gebied van conversie van puntenwolkdata naar BIM. Een gekoppelde puntenwolk vormt al een heel nauwkeurige en gedetailleerde 3D-documentatie en via Autodesk Recap kunnen al heel wat metingen uitgevoerd worden.

NX² exporteert eveneens alle gekoppelde scandata naar de VirtuSurv-software, die aan de geïmporteerde puntenwolk in Revit gelinkt wordt. Met de nodige plug-ins wordt de data naadloos naar een BIM-model geconverteerd.

Op het platform WebShare Cloud kan NX² de vaak zware puntenwolkbestanden met de bouwpartners in een project delen. Zo hebben zij geen speciale software of zware computer nodig om de data te raadplegen.

Bron: NX²

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage