Triflex-systemen voor balkons en terrassen

Balkons en terrassen komen voor in ontelbaar veel vormen. Groot, klein, strak, met veel details, geïsoleerd of net niet, inpandig of volledig buiten de gevel… Triflex probeert ervoor te zorgen dat er voor elk project een passend systeem beschikbaar is, dat perfect past bij de noden.

Triflex ACS-systeem

Met het Triflex ACS systeem heeft u een systeem dat plafonds, gevels, balkonneuzen en kolommen voorziet van een complexe, volledige en duurzame bescherming. Vanwege deze speciale ontwikkeling is uw constructie uitstekend beschermd tegen alle weersinvloeden en wordt aantasting voorkomen. Het aanzien van de constructie van uw complex verbetert hiermee aanzienlijk.

Het systeem is onderhoudsarm waardoor het woongenot naar een hoger niveau wordt getild. Het systeem is tevens UV-bestendig, waterdampdoorlatend en vuilafstotend, waardoor zelfs het onderhoud aan de buitenruimte tot een minimum beperkt wordt. De producten zijn leverbaar in vele RAL kleuren, waardoor ook de balkonneuzen, kolommen en plafonds in het ontwerp kunnen worden meegenomen. Een systeem waar bescherming en ontwerp hand in hand gaan.

Triflex BAS-systeem

Dit vrij dunne 2- of 3-laags antislipsysteem bestaat uit een primer en een kleurfinish die verkrijgbaar is in een waaier aan RAL-kleuren. Het is de instrooiing die wordt ingeblazen in de natte eindlaag die de uiteindelijke look van het balkon bepaalt.
Doordat het zo dun is, volgt het systeem het profiel van de ondergrond.

Behalve veilig en decoratief is het ook waterafstotend, UV- en chemicaliënbestendig en mechanisch belastbaar. Doordat het koud aan te brengen is en snel uithardt, zorgt de applicatie voor een minimale overlast.

Triflex BIS ophoog- & isolatiesysteem

In sommige gevallen dient een balkon ook als dak voor de onderliggende ruimte. Een betrouwbare afdichting en een goede isolatie zijn van belang om niet alleen de constructie, maar ook de onderliggende ruimte te beschermen. Met het Triflex BIS systeem heeft u de oplossing in handen voor zowel het ophogen, isoleren en afdichten van balkons, terrassen en galerijen in de door u gewenste kleur.

Het Triflex BIS systeem is niet alleen licht in gewicht (circa 40 kg per m2), maar kan in tegenstelling tot de meeste betongrijze systemen worden voorzien van vele kleurvariaties. Het systeem bevat een drukverdeellaag dat bestaat uit een cementgebonden minerale bouwplaat met een tand- en groefrandprofiel. Daarnaast is het Triflex BIS ophoog- en isolatiesysteem brandvertragend en blijft rookproductie bij brand beperkt als er gebruik gemaakt wordt van de S1 producten. Daarmee voldoet het systeem ondermeer aan de gestelde eisen voor vluchtwegen op galerijen en balkons, zodat bewoners bij calamiteiten de woning veilig kunnen verlaten.

Triflex BTSP-systeem

Elk gebouw heeft bescherming nodig tegen de invloeden van buitenaf. Voor balkons en terrassen die onder andere gelegen zijn bove leefruimten is dat extra belangrijk. Wanneer er sprake is van onvoldoende afschot, treedt een te grote indringing van vocht op in de ondergrond. Hierdoor kan er een beschadiging ontstaan van het oppervlak, maar niet minder gevaarlijk: ook van de leefruimte eronder. Het Triflex BTS-P systeem is het speciaal ontwikkelde systeem voor dit soort situaties.

Dit omvangrijkere systeem heeft een snelle uitharding, waardoor weersomstandigheden nauwelijks invloed op de applicatie hebben. Na het aanbrengen zijn oppervlakken balkons, galerijen, wandeldekken en terrassen door het volledig gewapende en naadloze Triflex BTS-P afdichtingsysteem beschermd tegen mechanische beschadigingen en jarenlange weersinvloeden. Hiermee wordt de levensduur van het gebouw aanzienlijk verwerkt.

Het Triflex BTS-P afdichtingsysteem vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden naadloos in het geheel geïntegreerd. Voor de afwerking kan er gekozen worden tussen Stone Design, Chips met of zonder antislip, Colour Design en fijn of grof kwartszand.

Triflex ProBalcony-systeem

Het doel van het Triflex ProBalcony-systeem is vergelijkbaar met dat van bovengenoemd BTSP-systeem. Het verschil zit hem echter in de opbouw. Triflex ProBalcony bestaat uit iets minder lagen en beperkt zich daardoor tot een Triflex Primer met Triflex proMesh, een Triflex ProFloor als slijtlaag en een Triflex CrylFinish met antislipkorrel. Voor de decoratieve toets kunnen microchips naar keuze toegevoegd worden.

Bron: Triflex

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage