Unieke hybride technologie voor een slimmere ervaring op het dak

Sika stelde begin juli de eerste thermoplastische dakbedekking ter wereld met Cradle to Cradle certificatie: Sarnafil® AT. Sarnafil® AT combineert alle goede eigenschappen van PVC, EPDM en FPO membranen in één.

Sika stelde de innovatie voor in het prachtige Kasteel van Brasschaat. Dakdekkers en andere partners kregen er de gelegenheid om Sarnafil® AT in primeur te ontdekken en werden zelfs getrakteerd op een live demonstratie van de uitgebreide mogelijkheden van de dakbedekking.

Sarnafil® AT is een membraan op basis van flexibele polyolefinen (FPO) met binnenin een wapening en op de onderzijde een cachering conform EN 13956. Het membraan is compatibel met alle bestaande Sarnafil® T toebehoren en aanvullende producten. Sarnafil® AT wordt met hete lucht gelast, mag blootgesteld worden aan UV en is toepasbaar in alle klimaatomstandigheden. Sarnafil® AT is even eenvoudig te plaatsen als PVC, even flexibel als EPDM en even duurzaam en ecologisch als FPO.

 

Voor de volgende generatie

50 jaar na de introductie is Sarnafil® uitgegroeid tot het belangrijkste merk in de dakafdichtingsindustrie. Sika daagde zichzelf uit om de volgende generatie dakafdichtingsmembranen te ontwikkelen: Sarnafil® AT is het resultaat, een veelzijdig en eenvoudig te plaatsen membraan dat een duurzame dakafdichting garandeert. De nieuwe hybride Sarnafil® AT technologie is een enorme stap voorwaarts en  ligt aan de basis van een volledig nieuwe generatie  dakafdichtingsmembranen.

De nieuwe technologie is slim omdat ze alle voordelen van de bestaande membraantechnologieën combineert. Van duurzaamheid over ontwerpvrijheid tot de flexibiliteit om in te spelen op specifieke projecteisen. De snelle plaatsing en de eenvoudige afwerking van details leveren tijdswinst op voor elk project.

 

Cradle to Cradle

Sarnafil® AT is bovendien het eerste Cradle to Cradle Certified™ thermoplastisch dakmembraan op de markt. Sika begon in het najaar van 2019 met het eerste Cradle to Cradle Certified™ -project voor Sarnafil® AT en was succesvol in het behalen van een algemeen Silver-certificatieniveau. Sarnafil® AT is het eerste thermoplastische dakmembraan op de markt dat Cradle to Cradle Certified™ is.

Cradle to Cradle Certified™ worden is een belangrijke eerste stap voor Sarnafil® AT, omdat het Sika helpt bij het identificeren van belangrijke acties voor voortdurende verbetering, die om de twee jaar opnieuw zullen worden bekeken als onderdeel van het hercertificeringsproces.

Om een certificering te krijgen, worden producten beoordeeld op ecologische en sociale prestaties in vijf cruciale duurzaamheidscategorieën: materiële gezondheid, hergebruik van materiaal, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Bron: Sika

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage