VAi@Home levert architectuur aan huis

Voor al wie tijdens de zomermaanden zijn architecturale honger wil stillen is er VAi@Home. Het rijke online aanbod van het Vlaams Architectuurinstituut verzameld op één plek. Een virtueel bezoek aan één van de tentoonstellingen, leuke doe-boekjes voor jong en oud, een ruime keuze aan audiovisueel materiaal, en last but not least: de online collectie.

VAi@TheExpo

Heb je nog niet de kans gehad om een bezoek te brengen aan de tentoonstellingen RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN. architecten de vylder vinck taillieu en De Eindhovense School: een vergeten avant-garde? Geen probleem. Met virtuele walkthroughs wandel je door de tentoonstellingen zonder ook maar één voet te verzetten.

 

Ai@TheDrawingTable

Ontdek de prachtige inkleurtekeningen van Dogma voor jong en oud. De architecten van Dogma maakten een studie van de geschiedenis van verschillende kamers. De tekeningen tonen hoe de kamers van belangrijke personen in de geschiedenis eruit zagen, of hoe ze eruit zouden kunnen zien. Ga zelf aan de slag en kies je eigen kleuren en patronen voor de nog witte kamers van bekende en minder bekende kunstenaars, architecten, schrijvers, monniken en zelfs een alchemist.

DOWNLOAD DE TEKENINGEN

 

VAi@School

Onderwijsinstellingen zijn meer dan ooit op zoek naar educatief materiaal om digitaal aan te bieden in hun lessen. Het Vlaams Architectuurinstituut komt hieraan tegemoet met een overzicht van online tools die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende lespakketten. Van downloadbare architectuurroutes voor studenten tot printklare doe-boekjes voor kinderen.

NAAR VAI@SCHOOL

 

VAi@TheMovies

Wat is er beter dan architectuur absorberen vanuit je luie zetel? Het Vlaams Architectuurinstituut dook in zijn online archief op zoek naar architectuur op de gevoelige plaat. Op VAi@TheMovies vind je interviews met architecten, een blik achter de schermen van tentoonstellingen, getuigenissen en veel meer…

NAAR VAI@THEMOVIES

 

VAi@TheTalks

Op zoek naar die specifieke lezing van die ene architect? Of wil je graag dat epische debat of memorabele interview nog eens herbeleven? VAi@TheTalks biedt een ruim overzicht aan audiofragmenten van lezingen, debatten en interviews die het Vlaams Architectuurinstituut de afgelopen drie jaar heeft georkestreerd.

NAAR VAI@THETALKS

 

VAi@TheCollection

De collectie van het Vlaams Architectuurinstituut bestaat uit een tweehonderdtal archieven, verspreid over meer dan vierduizend lopende meter. In normale omstandigheden kan je ze raadplegen in de leeszaal. Maar je kan er evengoed in snuisteren via de online databank. Eerst nood aan een introductie? De collectievitrine helpt je aan de hand van een reeks thema's op weg.

NAAR DE ONLINE COLLECTIEVITRINE

 

VAi@TheArchives

Nood aan nog meer online archiefmateriaal? Ook elders valt er online heel wat architectuur en design te ontdekken! Het Vlaams Architectuurinstituut maakte voor jou een mooie selectie van online te raadplegen collecties. Nationale en internationale topcollecties zijn nog nooit zo dichtbij geweest.

NAAR OVERZICHT

 

VAi@TheBuildings

Ben je op zoek naar een bepaald project of werk van een bepaalde architect? Of ben je benieuwd naar welke interessante architectuur er bij jou in de buurt te vinden is? De gebouwendatabank biedt een uitgebreid overzicht van recente projecten van Vlaamse en Brusselse architecten in binnen- én buitenland. De databank bevat honderden gebouwen, rijkelijk geïllustreerd met beelden, teksten, plannen, projectdetails…

NAAR DE GEBOUWENDATABANK

Bron: VAi

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage