Win een boek: Léon Stynen, A Life of Architecture 1899-1990

Naar aanleiding van de tentoonstelling Léon Stynen, architect lanceert het Vlaams Architectuurinstituut de Engelstalige publicatie Léon Stynen, A life of Architecture (1899-1990). Het boek geeft een unieke inkijk in het indrukwekkende oeuvre van Stynen en zet de befaamde Belgische modernist internationaal op de kaart. 

De basis voor de publicatie is het bijzonder rijke archief van Stynen en De Meyer, dat in 1988 werd gedoneerd aan de Provincie Antwerpen. Dertig jaar later geldt het als een van de belangrijkste in de collectie van het Vlaams Architectuurinstituut. Het oeuvre wordt ingeleid door een uitgebreide biografie, in haar huidige toestand gedocumenteerd door Filip Dujardin en vanuit uiteenlopende perspectieven belicht in negen essays.

Weinig Belgische architecten hebben zò'n markant en verscheiden oeuvre nagelaten als Léon Stynen (1899-1990). Meer dan vijftig jaar lang, van de vroege jaren 1920 tot aan het einde van zijn professionele loopbaan in 1977, was hij actief als architect, stedenbouwkundige en designer. Hij was over het hele land werkzaam, met een grote voorliefde voor zijn geboortestad Antwerpen. Zijn faam dankt hij niet alleen aan zijn oeuvre, maar ook aan zijn rol in het onderwijs en aan zijn engagementen in talrijke belangenverenigingen en socio-culturele organisaties. In alle publicaties over de Belgische architectuurgeschiedenis staat Stynen vermeld als een van de toonaangevende architecten van zijn generatie. Enkele sleutelwerken van het modernisme in België staan op zijn naam.


Win win win!

Architectura.be mag vijf exemplaren wegschenken. Hoe maak je kans op een boek? Stuur een mailtje naar info@architectura.be, vergezeld van een originele motivatie. Vermeld ook je gegevens (naam, adres). De winnaars worden binnenkort verwittigd en krijgen het boek in de bus.

Bron: VAI

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage