Doorzoek volledige site
Dossier

Natuursteen

De tegeltrends en nieuwigheden voor 2021 op een rijtje

De tegeltrends en nieuwigheden voor 2021 op een rijtje

04-03-2021 Wie een beetje thuis is in de wereld van kleuren en materialen weet dat interieurtrends veelal ontstaan als antwoord op sociologische fenomenen. Een interessant gegeven, vooral wanneer je denkt aan de huidige tendensen: onze aarde die steeds meer haar aandacht opeist, de gejaagdheid van ons -digitale- bestaan ... De roep naar natuurlijke, duurzame en recycleerbare producten gaat dan ook steeds luider gaat klinken. Beltrami is als Brachot Family Member niet langer aan haar proefstuk toe en wist als antwoord op deze uitdagingen de perfecte tegeltrends voor binnen en buiten samen te stellen.

3.200 vierkante meter Indische zandsteen voor chocoladeparadijs

3.200 vierkante meter Indische zandsteen voor chocoladeparadijs

11-05-2020 In Luxemburg opende eind 2019 Casa Ferrero. De Italiaanse zoetwarenfabrikant van onder meer Kinder, Nutella, TicTac en Ferrero Rocher bouwde een gloednieuw kantorencomplex voor haar 1.200 personeelsleden. Architecten Perry Weber & Associés ontwierpen een gebouw met 29.500 vierkante meter kantoorruimte waar welzijn, ontmoeting en creativiteit centraal staan. Een referentieproject voor de architectuur waar de Indische zandsteen van Beltrami de vloer siert, binnen en buiten.

Ruim 10.000 m² natuursteen voor eerste deel vernieuwde Scheldekaaien

Ruim 10.000 m² natuursteen voor eerste deel vernieuwde Scheldekaaien

14-04-2020 Mid 2019 werd het eerste van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien in Antwerpen volledig afgewerkt. Concreet werd de kaaimuur gestabiliseerd, de waterkering hoger gemaakt en kreeg de publieke ruimte een nieuw, aantrekkelijk en multifunctioneel gezicht. Zo ontdek je er een langgerekt park dat uitloopt naar de kaaien richting Nieuw Zuid, en een wandelpad bovenop de dijk van waarop je een adembenemend uitzicht hebt op de Schelde. Zit- speelruimtes, fietspaden, een hondenloopzone en een wandelboulevard maken het er zeer aangenaam vertoeven!

Dekton verrast met karaktervolle dessins

Dekton verrast met karaktervolle dessins

02-03-2020 Uitgesproken structuren kunnen weer. Was het jaren de trend om een natuursteen te kiezen met een zachte en subtiele adering, dan zien we vandaag een verschuiving naar karaktervolle dessins. Stenen met een mooie tekening spelen een glansrol in de ruimte waar ze geplaatst worden. En van een keukenaanrecht maken ze een pièce de résistance.  We hechten meer en meer belang aan een natuurlijke look & feel in onze interieurs. Natuurstenen zijn dan ook helemaal in. Vandaag mogen die opvallende kleuren hebben, en zelfs drukke patronen vertonen. Dekton by Cosentino speelt in op die trend met Avant-Garde

Trendalert: stoere steenstrips

Trendalert: stoere steenstrips

04-12-2019 Een gevel of wand in natuursteenstrips geeft je woning pit en voorziet het van een stevig - eerder robuust - uiterlijk! Perfect dus om een industrieel of modern interieur net dat opkikkertje te geven en de brute echtheid van de natuur te laten integreren. Maar ook in landelijke, rustieke omgevingen haal je met een wand of gevel in steenstrips een ware eyecatcher in huis! Met de opmerkelijke reeksen Stoneskin, Rockpanels, Minipanels en Stonepanels speelt Beltrami in op de vraag naar authentieke, natuurlijke en onvervalste robuustheid. 

29 resultaten gevonden