Callebaut-architecten, OMGEVING en Coussée & Goris bekroond met Jo Crepain Prijzen

De winnaars van de Jo Crepain Prijzen zijn gisteravond bekendgemaakt. Callebaut-architecten mag zich het meest Beloftevol Startend Architectenbureau noemen. OMGEVING ging met de prijs voor Innovatief Architectenbureau aan de haal. De Carrièreprijs was voor het duo Ralf Coussée en Klaas Goris.

Robbrecht en Daem Architecten en denc!-studio wonnen in 2013 de eerste Jo Crepain Prijzen. Met de Prijzen wil Netwerk Architecten Vlaanderen architecten aanmoedigen die voortrekkers zijn op het vlak van architectuur, een uitgekiende bedrijfsvoering én maatschappelijk engagement. “Op die manier willen we een hele sector een hart onder de riem steken. Want als er één ding is dat architecten meer verdienen, dan is het boven alles erkenning”, klinkt het.

Na een panelgesprek met de juryleden en presentator Wim De Vilder was het aan NAV-voorzitter Kati Lamens om de winnaars van de tweede editie van de Jo Crepain Prijzen bekend te maken.

Callebaut-architecten, OMGEVING en Ralf Coussée en Klaas Goris mochten zich tot de gelukkigen rekenen. Klik op de bureaus om te ontdekken waarom de jury hen verkoos.    

De jury van de Jo Crepain Prijzen betond uit: arch. Kati Lamens, nationaal voorzitter NAV;  Arnaud Tandt, freelanceredacteur NAV-media; Kris Baetens, directeur NAV;  Pascal Cools, directeur Flanders DC; Luc Binst, CEO Crepain Binst Architecture; Bart Cobbaert (denc!-studio), winnaar editie 1; Dirk Boydens, CEO Studiebureau Boydens; Hera Van Sande, KUL, VUB, Archipel en Paul Robbrecht (Robbrecht en Daem architecten), winnaar editie 1 en jurysecretaris Pieter De Groote, coördinator communicatie NAV.

Na deze tweede editie in 2017 zullen de Jo Crepain Prijzen voortaan elke twee jaar terugkeren.

Architectura.be is mediapartner van de Jo Crepain Prijzen en werkte mee aan de publicatie. De partners van de Prijzen zijn main partner Wienerberger, partners Velux, Renson, Aliplast, Kubus en Arch@work. 

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage