Cores Development en SVR-ARCHITECTS ontwikkelen nieuw woonproject in Peter Benoitstraat Antwerpen

In juni 2015 kocht CORES Development acht gebouwen in de Harmoniewijk in Antwerpen. De site bestaat uit een oppervlakte van bijna 18.000 m². In een eerste fase van de herontwikkeling van de gebouwen wordt het bestaande kantoorgebouw in de Peter Benoitstraat vervangen door een nieuwbouw met 26 appartementen. Architectenbureau SVR-ARCHITECTS staat in voor het ontwerp. Dit najaar wordt gestart met de afbraak van het bestaande gebouw. De oplevering van de nieuwe appartementen is voor midden 2018 voorzien.

Heropbloei

In juni 2015 ondertekenden projectontwikkelaar CORES Development en Crelan een overeenkomst voor de aankoop van een site van bijna 18.000 m² met acht gebouwen, waaronder vijf kantoorgebouwen, een magazijn en twee huizen. De vijf kantoorgebouwen zijn gelegen tussen de Mechelsesteenweg, de Van Schoonbekestraat en de Peter Benoitstraat. Het magazijn en de twee huizen bevinden zich in de Harmoniestraat, op de site van de coöperatieve bank Crelan. Eén van de gebouwen, de stadsvilla aan de Mechelsesteenweg, is ondertussen het hoofdkantoor van CORES Development geworden. De rest van de site zal in verschillende fasen herontwikkeld worden.

“De laatste jaren kende de buurt rond de Mechelsesteenweg een heropbloei. Er kwamen nieuwe kantoren en designwinkels en het Harmoniepark werd heraangelegd. De ontwikkeling van de Crelan-site, met als eerste stap het woonproject 23 Peter Benoit, zal deze opbloei zeker nog versnellen”, zegt Peter Leyssens, managing partner van CORES Development.
 

23 Peter Benoit

Het woonproject 23 Peter Benoit is het eerste onderdeel in de herontwikkeling van de Crelan-site. Het bestaande kantoorgebouw in de Peter Benoitstraat wordt vervangen door een nieuwbouw van 26 appartementen. Het hedendaagse ontwerp van SVR-ARCHITECTS past goed in het straatbeeld van de wijk. De gebruikte materialen, waaronder het metselwerk, betonnen elementen en een natuurstenen plint, en de vormentaal, met erkers en deels inpandige terrassen, refereren naar de gevels van de woningen die typerend zijn voor deze buurt. De gelijkvloerse verdieping wordt 70 cm boven het straatniveau gebouwd. Hierdoor blijven de bewoners over de nodige privacy beschikken.

De 26 eigentijdse nieuwbouwappartementen van 23 Peter Benoit hebben zuidelijk georiënteerde terrassen en beschikken over één, twee of drie slaapkamers. De woonoppervlakte varieert van 60 m² tot 135 m². De appartementen op de bovenste verdieping beschikken over een terrasoppervlakte van bijna 50 m². Alle appartementen zijn voorzien van eigentijds comfort en kunnen dankzij onder meer een doorgedreven dak- en gevelisolatie, hoogrendementsglas en een zuinig verwarmingssysteem ook een gunstig EPC-rapport voorleggen.


Harmoniewijk

Het woonproject ’23 Peter Benoit’ is gelegen in een kwalitatieve parkomgeving. Het Albertpark en het Harmoniepark liggen vlakbij. Daarnaast is er een gevarieerd cultureel aanbod in de buurt en bevinden zich tal van scholen op wandelafstand.

Door de vlotte ontsluiting naar de E19, de Antwerpse Ring en Singel en de nabijheid van openbaar vervoer is ook de goede bereikbaarheid een belangrijk pluspunt. De ondergrondse parking biedt plaats aan 33 wagens en er is een ruime fietsenstalling voorzien.Parkeerproblemen of het zoeken naar oplossingen om fietsen veilig weg te zetten zijn dus eveneens niet aan de orde.


Verkoop

De éénslaapkamerappartementen zijn te koop vanaf € 149.500, tweeslaapkamerappartementen vanaf € 229.500 en drieslaapkamerappartementen vanaf € 259.500. Deze verkoopprijzen zijn exclusief BTW en registratie- en notariskosten.

De verkoop van de appartementen is op 10 maart 2016 gestart met een infoavond in het nieuwe kantoor van CORES Development aan de Mechelsesteenweg. Heel wat gegadigden hebben niet gewacht op de officiële start van de verkoop en hebben zich de afgelopen weken reeds geregistreerd. Deze interesse is ook te merken aan de vlotte verkoop. Ongeveer een vierde van de 26 wooneenheden werd reeds verkocht tijdens de infoavond. 

“We zijn uiteraard tevreden met de grote aandacht voor ons eerste woonproject op de Crelan-site," zegt Sophie Deprez, Chief Commercial Officer van CORES Development. “De infoavond was een groot succes, zowel wat het aantal geïnteresseerden als het aantal verkochte appartementen betreft. En de agenda’s van onze sales managers zijn voor de komende weken al goed gevuld.


Planning werken

De afbraakwerken van het bestaande gebouw starten ten laatste in september 2016. Er wordt naar gestreefd om al in de vakantieperiode van juli en augustus te starten en zo de hinder voor het verkeer in de buurt tot een minimum te beperken. Deze afbraakwerken zullen ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Dat betekent dat de nieuwbouwwerken in het najaar van 2016 van start zullen gaan. De oplevering van het nieuwe gebouw is voor midden 2018 gepland.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage