Een goed verhaal afleveren met behulp van 3d visuals

Visualisatiestudio 3d depoo is ontstaan vanuit een grote vraag naar visualisaties binnen de architectuur- en vastgoedsector.  Waar vroeger de meeste architectenbureau ’s hun eigen 3d – beelden genereerden vanuit het standaard tekenpakket, zijn het vandaag veelal gespecialiseerde studio ’s die een extra beleving toevoegen aan de architecturale visualisatie.

Zaakvoerder Joël Feyaerts heeft 10 jaar de job van architect uitgeoefend, waardoor het lezen en begrijpen van plannen vlot verloopt en hij zich makkelijk in de plaats kan stellen van de ontwerper. De fascinatie voor virtual reality en 3d nam echter de bovenhand en in 2015 werd 3d depoo opgericht.  Met dank aan regelmatige bijscholingen aan de State of Art Academy in Italië, wordt steeds gebruik gemaakt van de nieuwste technieken.

Al snel slaagde 3d depoo erin om enkele mooie opdrachten aan te trekken zoals het verzorgen van 3d beelden van het openbaar domein van stad Gent, de reconversie van het Eandis hoofdkwartier in Mechelen door Arch&Teco alsook visuals voor Vooruitzicht, ABSbouwteam, Cordeel, Ghelamco en nog vele anderen. Hierdoor heeft de studio de kans gekregen om te groeien en zich stillaan te profileren binnen de sector. 

 

Niet alleen beelden

3d depoo tracht niet enkel beelden te maken, maar streeft ernaar om een goed verhaal af te leveren.  Voor een projectontwikkelaar moet een 3d visual het project helpen verkopen, voor een architect is een sfeervol beeld een manier om een project kracht bij te stellen voor architectuurwedstrijden, of om klanten hun droomwoning te laten beleven nog voor de eerste steen wordt gelegd.

Bij 3d depoo is men zowel fotograaf, architect als 3d artiest. Een beeld moet gegenereerd worden zoals een foto, met aandacht voor compositie , licht en detaillering.

3d depoo maakt zowel 3d still images, 360°-beelden, virtual reality en 3d prints.

Bron: 3d depoo

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage