Een modern woonhuis met een frisse, strakke uitstraling

In het Belgische Moerzeke (Hamme) heeft Wim Smekens, zaakvoerder van Smekens Constructors BVBA, zijn eigen woning bekleed met gevelbekleding van Rockpanel. Als aannemer gespecialiseerd in daken en gevels kende hij het product al goed. Door zijn positieve ervaringen twijfelde hij geen moment over de keuze voor Rockpanel voor zijn eigen woonhuis.

Woning bekleden met Rockpanel gevelbekleding

In eerste instantie had Wim Smekens zijn woning, gebouwd in 2010, ingepakt met isolatie en sierpleister. “Hier hadden wij toch enige problemen mee,” legt Wim Smekens uit. “Daarom besloten we onze woning nogmaals extra te bekleden met Rockpanel. Ik adviseer steeds Rockpanel aan mijn klanten, vooral omdat ik er zeer graag mee werk. Waarom? Omwille van de vlotte verwerking. De plaatsing van de gevelpanelen verliep vlekkeloos!” Ook het beperkte gewicht speelde mee, net als het feit dat het materiaal niet uitzet. Hierdoor kun je een mooi strak lijnenspel creëren met zeer smalle voegen.

 

Gevelbekleding in RAL-kleuren

Voor zijn woning gebruikte Wim Smekens 250 m² aan Rockpanel-gevelbekleding, geleverd door BMB bouwmaterialen en verlijmd toegepast. Door te kiezen voor de kleur RAL 9010, gelijk aan de raamkozijnen van zijn moderne woning, is het huis nu een prachtig fris geheel, waar Wim Smekens nog altijd erg blij mee is. “Wij vinden het resultaat prachtig. De details vinden we ook zeer geslaagd. Zo hebben we de kopse kanten van de platen overal bijgekleurd en hebben we aandacht besteed aan de afwerking rond alle ramen, waar de voegen zoals in de gevel ook weer terugkomen. Alle voegen zijn gelijk, en er is ook steeds gelet op andere details, tot aan de kleur van de verluchtingsroosters toe. Het was natuurlijk gedurfd om de volledige woning te bekleden met gevelpanelen, maar we vinden het gehele project zeer geslaagd.”

Bron: Rockpanel

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage