Groene terrassen en technische looppaden op mastergebouw politiezone Antwerpen

Het Post X gebouw is een nieuwe toevoeging aan de Antwerpse horizon. Een grootschalige ontwikkeling op het voormalige postsorteerterrein met kantoren, een school, winkels, vrijetijdsfaciliteiten en een hotel. In totaal 130.000 m² bovengrondse oppervlakte verdeeld over 9 gebouwen, allen gecentreerd rond één centraal binnenplein. Het Mastergebouw van de Lokale Politie Antwerpen is een van de negen gebouwen. Er werd beroep gedaan op de expertise van Zoontjens voor de aanleg van de buitenruimtes en technische looppaden.

Post X

Stéphane Beel stond in voor het ontwerp van Post X, met Jaspers-Eyers als uitvoerend architect en VK Architects & Engineers als studiebureau. Aannemer Besix bouwt het geheel. Het Mastergebouw van de politie is een complex gebouw met twee torens van elk negen verdiepingen, aan elkaar verbonden door een vier verdiepingen tellende centrale kern. Het complex biedt plaats aan zo’n 2.200 werkposten. Naast een uitgebreide kantooromgeving, heeft het mastergebouw verschillende specifieke ruimtes, zoals gespreks- en verhoorlokalen, sport- en trainingsruimtes en een arrestantenzone.

 

Fijne buitenruimtes

Op het dak van de eerste en vierde verdieping worden fijne buitenruimtes gerealiseerd. Om deze te realiseren werd de expertise van Zoontjens  ingeschakeld. Op dit moment start de aanleg van de dakterrassen met Dreen®Magna op DNS®.

 

Veilige toegang

Op de tiende en elfde verdieping heeft Zoontjens daktegels aangelegd. Op de  technische, niet publiekelijk toegankelijke, daken — met onder andere drycoolers en (ventilatie)buizen — werden looppaden, voor een veilige toegang en onderhoud, aangelegd.

Bron: Zoontjens

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage