RENOLIT lanceert nieuwe afdichtingsmembranen

RENOLIT WATERPROOFING ROOFING is gespecialiseerd in de productie van afdichtingsmembranen voor daken. De uitgebreide technologische knowhow van de RENOLIT Groep – een Duitse multinational en een van de toonaangevende fabrikanten van kunststof materialen wereldwijd – ondersteunt deze afdeling bij de ontwikkeling van unieke, hoogwaardige producten met een gegarandeerde kwaliteit. Met deze producten en een brede waaier aan toepassingen legt de afdeling Dakbedekking, die al decennialang succesvol aanwezig is op de Europese markt, nu ook de focus op nieuwe overzeese afzetmarken. Recent werd een nieuw gamma afdichtingsmembranen voor de dakbedekkingsector ontwikkeld.

Het productgamma wordt gekenmerkt door de veelzijdigheid van de producten en de verschillende toepassingsmogelijkheden in de meest uiteenlopende gebieden.

 

ALKORSMART

Een van die producten is RENOLIT ALKORSMART. Deze dakbaan uit het RENOLIT ALKORPLAN gamma is voorzien van de Solar Shield technologie, een speciale coating die de dakbaan beschermt tegen uv-stralen. Dankzij deze unieke coating is de dakbaan geschikt voor toepassing in extreem warme en zonnige gebieden, zoals Afrika of Midden-Amerika, met een maximale energiebesparing als bijkomend voordeel.

“Onze strategie legt de focus op datgene waar we sterk in zijn: wij produceren afdichtingsmembranen en bieden systemen aan, niet enkel voor dakbedekking maar voor de bouwsector in het algemeen.” verklaart Frédéric Weemaels, Business Unit Manager van RENOLIT WATERPROOFING. “We kunnen ons doel bereiken dankzij volledig nieuwe technologieën die beantwoorden aan de actuele vraag naar duurzame producten, zoals bijvoorbeeld RENOLIT ALKORSMART. Door deze “smart” technologie kunnen we niet alleen een dunnere folie aanbieden – wat belangrijk is voor het gewicht van de dragende structuur - maar kunnen we de klant eveneens een langere garantie verlenen, dit vooral in regio’s met een extreem klimaat.”

 

ALKORBRIGHT

Een ander product dat past in het kader van duurzaamheid en energiebesparing is RENOLIT ALKORBRIGHT. Het RENOLIT cool roof systeem heeft namelijk de hoogste SRI (Solar Reflectance Index of het vermogen van het dak om zonnewarmte af te stoten) waarde die geregistreerd is in de CRRC-database.

Concreet betekent dit dat het RENOLIT ALKORBRIGHT product zorgt voor een duurzame en extra hoge reflectie van de zonnestraling, een positieve invloed op het binnenklimaat van een gebouw tijdens de zomer en voor de ermee gepaard gaande energiebesparing (minder uitgaven voor airconditioning). Dakbanen met een hoge SRI-waarde bieden bovendien een oplossing om het stedelijke hitte-eilandeffect te verminderen.

Bron: Renolit

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage