VELUX Daylight Visualizer: ontwerp een lichtere wereld

De Daylight Visualizer kan worden gebruikt om daglichtniveaus nauwkeurig te berekenen en complexe analyses te vereenvoudigen bij aanvang van het project. De digitale 3D-simulatietool van VELUX brengt ontwerpen van elk soort commercieel gebouw virtueel tot leven. De tool werkt conform de daglichtnorm NEN EN 17037 en geeft u de kans om weloverwogen keuzes te maken bij het transformeren van ruimtes.

Deze digitale tool kunt u downloaden en biedt een innovatieve manier om daglichtniveaus te meten. U krijgt realistische virtuele voorbeelden die compatibel zijn met CAD/BIM-software. De Daylight Visualizer verbetert de commerciële haalbaarheid van een bouwproject omdat de planning minder foutgevoelig is. Uw ontwerp wordt een stuk helderder als u de daglichtniveaus beter kunt inschatten.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Ontwerp gebouwen met meer daglicht
  • Bekijk en valideer daglichtstrategieën in elke ruimte met fotorealistische visualisaties en valse kleurenbeelden met standaard en complexe raam- en deurindelingen.
  • Visualiseer de luminantie, verlichtingssterkte en daglichtfactor  
  • Bekijk de daglichtfactor met en zonder lichtstraten 
  • Simuleer complexe raam- en deurindelingen en zonweringsproducten met BSDF-materialen 

Bekijk ook deze video.

referentieproject: Hessenwaldschule school project:

Toen de Hessenwaldschule de taak kreeg om het oude schoolgebouw te vervangen, ging het voor een ontwerp dat optimaal leren ondersteunt, voldoet aan duurzaamheidscriteria en aansluit bij de prachtige natuurlijke omgeving.

De ruimtes in paviljoenstijl wordt verbonden door een groot centraal atrium voorzien van VELUX modulaire lichtstraten in lessenaarsdakopstelling. De lichtstraten van het atrium dienen als belangrijkste bron van daglicht en frisse lucht en bieden een comfortabele ruimte om te spelen, te leren en uit te rusten.

  • Het atrium lessenaarsdak 5-25° bestaat uit 84 modules
  • De montage van alle modules was in slechts vier dagen voltooid.
  • De lichtstraten leveren zonnewarmte in de winter en kunnen in de zomer worden geopend voor ventilatie.

De hele gemeenschap van leerlingen, ouders en docenten is zeer positief en enthousiast over de nieuwe school. Bij dit project is ook de VELUX Daylight Visualizer toegepast. Hiermee zijn scherpe daglichtanalyses uitgevoerd om het design te optimaliseren.

Bron: VELUX

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage