Warsaw Spire van Jaspers-Eyers wint Best Building of the Year Award 2017

De Warsaw Spire in Polen van Jaspers-Eyers Architects heeft de Best Building of the Year 2017 gewonnen. De award is een initiatief van het Tsjechische ABF – ‘Foundation for Development of Architecture and Construction’.

De toren kwam tot stand door een volledig Belgische samenwerking: architectenbureau Jaspers-Eyers Architects ontwierp de toren en bouwpromotor Ghelamco nam de ontwikkeling voor zijn rekening.

 

Atypische architectuur

In plaats van het bouwperceel volledig dicht te bouwen, hebben de architecten het gebouw in drie ranke torens geconcentreerd. De Warsaw Spire (220 meter) wordt geflankeerd door twee lagere gebouwen (58,50 meter). Daardoor is een luchtig ontwerp ontstaan waar ook plaats was voor een publiek park op de begane grond.

“Met de Warsaw Spire wilden we een gebouw ontwerpen dat publieke ruimte creëert in plaats van wegneemt. De keuze voor een ontwerp in de hoogte maakte het mogelijk om een park te integreren in het project. De dynamische architectuur vormt zo een perfect geheel met de organische tuinaanleg,” zegt Jean-Michel Jaspers, CEO van Jaspers-Eyers Architects. “Daardoor is er een ontmoetingsplaats ontstaan waar mensen kunnen genieten en ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Bovendien kan je vanuit de toren vergezichten ontdekken die je nergens anders in Warschau vindt.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage