André Kabel (ASSA ABLOY Opening Solutions): “Wij kunnen zorgen voor grootste sluitsystemen met gepatenteerde cilinders”

“Ons gamma gecertificeerde en gepatenteerde cilinders biedt een oplossing voor elk gewenst niveau van veiligheid. Daarnaast hebben wij zelf de assemblagecapaciteit in huis om daarmee de meest complexe sluitsystemen te ontwerpen.” Voor André Kabel, Chief Technology Officer Benelux, lijdt het geen twijfel: ASSA ABLOY Opening Solutions kan elk beveiligingsproject aan. Ook op het vlak van duurzaamheid en innovatie loopt de specialist in veiligheidsoplossingen en toegangscontrole voorop.

“Wij zijn natuurlijk niet de enige fabrikant van veiligheidsoplossingen en dus komt het erop aan ons te onderscheiden. Als je mij vraagt hoe wij dat doen in de markt van cilinders, dan is mijn antwoord simpel: door voor elke vraag een oplossing te bieden”, vertelt André Kabel, als Chief Technology Officer Benelux hoofd van zowel de afdeling producten als innovatie in de Lage Landen. “Van individuele woningen over wooncomplexen tot utiliteitsgebouwen of gevangenissen: met ASSA ABLOY Opening Solutions kunnen we ze tot elk gewenst niveau beveiligen met onze cilinders. Een compleet sluitplan, waar wij ook voor kunnen zorgen, zorgt voor een optimaal veiligheidssysteem.”


Cilinders in alle soorten en vormen

Die premisse kan ASSA ABLOY Opening Solutions waarmaken dankzij een uitermate breed gamma aan cilinders. “Zonder te technisch te worden: wij bieden zowel mechanische als digitale cilinders aan, voor elke toepassing. Daarbij zijn uiteraard ook gepatenteerde cilinders, wat betekent dat de sleutel die je daarvoor nodig hebt niet zomaar kan worden bijgemaakt, tenzij je een certificaat kan voorleggen. In de markt wordt daar veel belang aan gehecht.”

“Maar onze gecertificeerde cilinders kunnen ook op andere manieren extra veiligheid bieden. In Nederland is bijvoorbeeld een SKG***-cilinder vandaag enorm populier. SKG staat voor Stichting Kwaliteit en Gevelbouw, een onafhankelijke en gecertificeerde instantie die hang- en sluitwerk en complete gevelelementen test op sterkte en duurzaamheid en dus ook op inbraakwerendheid. Een cilinder kan dan een SKG**- of SKG***-keurmerk krijgen. In dat laatste geval is het slot zeer inbraakwerend. Boren, kerntrekken, afbreken … het is allemaal zeer tijdrovend en daardoor bijna onmogelijk bij een SKG***-cilinder. Een voorbeeld van zo’n SKG3-cilinder is onze mechanische K800-cilinder, die wordt toegepast in heel wat zogenaamde high securityprojecten als banken of gevangenissen.”

Niet onbelangrijk volgens André Kabel, is dat ASSA ABLOY in een beveiligingsproject evenveel aandacht schenkt aan het juiste cilinderslot en deurbeslag dan aan de juiste cilinder. “Want die bepalen ook de sterkte en dus de veiligheid van een deur.”


Sluitplannen: geen project te groot

“Daarnaast maken wij indien gewenst ook een sluitplan op dat bepaalt wie in een gebouw of complex van gebouwen met welke sleutel tot welke deur toegang heeft. Op dat vlak maken we het verschil doordat wij sluitplannen voor de grootste projecten aankunnen. We kunnen onze gepatenteerde cilinders assembleren naar specifieke vragen van de klant.”

ASSA ABLOY Opening Solutions deinst daarbij voor geen enkel project terug. “Of het nu gaat om een utiliteitsgebouw of de grote high securityprojecten die ik al noemde; die projecten kunnen wij allemaal aan”, aldus André Kabel.


Innovatie en aandacht voor duurzaamheid

Vandaag kunnen voldoen aan elke vraag is voor ASSA ABLOY Opening Solutions geen reden om op zijn lauweren te rusten, zo stelt André Kabel. “Wij blijven constant innoveren. Key Studio®, een digitaal systeem waarmee we de klant in staat stellen zelf in slechts enkele muisclicks een sluitplan te laten opmaken is daar een recent voorbeeld van. Voorlopig is Key Studio® enkel verkrijgbaar in België, maar het komende jaar gaan we dat ondersteuningssysteem ook in andere Europese landen lanceren. Ook PULSE, ons digitaal sluitsysteem met self-powered cilinders en hangsloten dat de flexibiliteit van elektronisch vergrendelen combineert met de bekendheid van mechanische beveiliging, is een recente nieuwigheid.”

“Nog een derde voorbeeld is Incedo™, een universeel beveiligingssysteem dat toegangscontrole en beveiligingshardware combineert, maar dan schaalbaar en flexibel. In combinatie met PULSE en kaartlezers kan Incedo™ een extra niveau van veiligheid bieden.”

In die constante drang naar innovatie verliest ASSA ABLOY Opening Solutions het aspect duurzaamheid nooit uit het oog, zo geeft André Kabel nog mee. “Zo ondersteunt ASSA ABLOY het Science Based Targets Initiative van onder meer de Verenigde Naties dat streeft naar een koolstofarme economie om zo de klimaatopwarming een halt toe te roepen. "Een van de vele acties die wij in dat kader ondernamen, is bijvoorbeeld dat al onze fabrieken vandaag zo groen mogelijk draaien.”

“Daarnaast zetten wij ook in op duurzaamheid in de letterlijke zin van het woord. Zo zijn onze producten allemaal ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan en testen we ze daar uitdrukkelijk op. En ze zijn onderhoudsvriendelijk – voor dat onderhoud staan wij overigens zelf in. Op die manier helpen we onze klanten ook geld besparen”, besluit André Kabel.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage