Jonge ontwerpers gezocht voor zomerworkshop rond herbestemming Brusselse kantoorgebouwen

Challenging Modernism is een zomerworkshop over de toekomst van modernistische kantoorgebouwen in Brussel. Van 12 tot 16 september nodigen initiatiefnemers a2o, WDJA, Multiple, WIT en Koen Van Synghel jonge architecten en ontwerpers uit om samen met hen expertise te creëren in het hergebruik van modernistische gebouwen en om de grenzen van duurzaam gebouwontwerp te verleggen. “We bieden pas afgestudeerden inzicht in de modus operandi en materiaalervaring van de drie architectenbureaus, en willen frisse, nieuwe inzichten voortbrengen als vrucht van dit co-creatieproces”, klinkt het.

Tijdens deze workshop worden kleine groepen van jonge ontwerpers begeleid door ervaren architecten en ondergedompeld in de dagdagelijkse ontwerp- en probleemoplossende processen van de deelnemende ontwerpbureaus. Kernthema’s zijn materialiteit, functionaliteit, klimatisatie en bouwbaarheid. Het doel van de workshop is om haalbare oplossingen voor te stellen voor de transformatie van deze gebouwen aan lokale beleidsmakers, gebouweigenaars en andere stedelijke stakeholders. Op die manier willen de initiatiefnemers hergebruik en conservatie van modernistisch erfgoed op de agenda van stedelijke transformatie plaatsen.

Deze zomer vindt de workshop plaats in de kantoren van Architecture Workroom Brussels, Pachecolaan 34. Challenging Modernism vindt hier plaats, te midden van Brusselse modernistische kantoortorens, om interactie te zoeken met het lopende project 'De Grote Verbouwing'. De workshop valt samen met de tentoonstelling Prefigurations. 

Ontdek er alles over op deze website.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage