Ten Bogaerde (Govaert & Vanhoutte Architects) bekroond op de Domus Restauration and Conservation Awards

Het Brugse Govaert & Vanhoutte Architects won op de Italiaanse Domus Restoration and Conservation Awards de zilveren medaille met het project ten Bogaerde in Koksijde. Voor het project, een kunstencentrum in een oud uithof van de Koksijdse Duinenabdij, werkte het bureau samen met architect Benoit Delaey uit Brugge, die het restauratiegedeelte voor zijn rekening nam.

De awards, die toe waren aan hun zevende editie, zijn een initiatief van het Italiaanse bouwbedrijf Fassa S.r.l. en de universiteit van Ferrara, in het noorden van Italië. Ze bekronen internationale projecten die architecturaal hoog scoren op het vlak van restauratie en herbestemming.

De jury kent elk jaar een gouden en een zilveren medaille toe. Dit jaar viel er in beide categorieën een ex aequo te noteren. Eén van de laureaten van de zilveren medaille werd Govaert & Vanhoutte Architects uit Brugge met het project ten Bogaerde in Koksijde. Het project omvat de realisatie van een kunstencentrum in een oud uithof van de Koksijdse Duinenabdij, een beschermd monument dat dateert uit de 12de eeuw. Het project omvatte niet alleen ingrepen aan de binnenkant van het gebouw, maar ook in het landschap errond. Ook de buitenkant werd volledig gerestaureerd. Daarvoor werkte Govaert & Vanhoutte Architects samen met architect Benoit Delay uit Brugge.

Met onder meer een geothermische warmtepomp, een daaraan gelinkt ventilatiesysteem, ledverlichting, regen- en afvalwaterrecuperatie en schrijnwerk met een minimum aan staal scoort ten Bogaerde ook heel hoog op het vlak van duurzaamheid.

De prijsuitreiking zou normaliter deze week plaatsvinden in Ferrara. Gezien de coronacrisis kan dat ceremoniële gedeelte echter niet doorgaan.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage